fbpx
Skip to main content

Gebiedvisie voormalig kamp Vught

Gebiedsvisie Voormalig kamp Vught en omgeving

De vele BOT-transporten (Bijzonder Ondersteuningsteam) waarmee gedetineerden van en naar de PI/EBI vervoerd worden is velen al jaren een doorn in het oog. De (verkeers)veiligheid van onze inwoners staat ermee onder druk. Bovendien maken ook wegen waaraan scholen gelegen zijn, deel uit van de routes van de zogenaamde BOT transporten.

Reden te meer daar iets aan te doen. De burgemeester van Vught heeft hiertoe flink gelobbyd en met succes want inmiddels is duidelijk dat er een ‘tijdelijke’ weg aangelegd wordt over het Drongelens Kanaal, waarna het transport via meerdere ontsluitingswegen, met veel minder hinder zijn weg kan vervolgen. De tijdelijkheid van de weg zit ‘m voornamelijk in de aan te leggen beveiligde video-verhoorkamers waardoor de transporten drastisch zullen afnemen.

Goed nieuws dus! Maar er zijn ook een aantal kritische kanttekeningen bij het onderwerp te plaatsen. Zo is de Natuur & Milieugroep Vught nog niet overtuigd van de mate waarin het groen dat moet wijken voor deze ontwikkeling, wordt gecompenseerd. Eerdere adviezen van deze groep bleken waardevol en een verbetering van de oorspronkelijke plannen, zodat deze ter harte zijn genomen en verwerkt in het huidige plan.

Bewoners van woonoord Lunetten hebben ook hun zorgen geuit, deze hebben vooral betrekking op de geluidsoverlast van de huidige Bailey brug achter hun woningen.

Tot slot is er nog onduidelijkheid over het aantal aantrekkende verkeersbewegingen vanwege de toevoeging van DV&O (Denst Vervoer & Ondersteuning) die in de transitie zit naar elektrisch en daarmee duurzaam, rijden.

Vanwege de urgentie en noodzaak om de veiligheid van onze inwoners te bevorderen, is ingestemd met het voorstel in de wetenschap en met toezegging van wethouder Vos dat de uitkomsten van de participatie bijeenkomsten nog nader uitgewerkt gaan worden en contact gelegd zal worden met betrokkenen.