fbpx
Skip to main content

Eerste fysieke, openbare fractievergadering Gemeentebelangen groot succes!

 

“Wat leuk dat zovelen onze openbare fractievergadering hebben bezocht bij de IJzeren Man” zegt Bregje Peijnenburg, fractievoorzitter van Gemeentebelangen.

Al voordat Corona roet in het eten gooide, zag Gemeentebelangen al een stijgend aantal bezoekers tijdens hun openbare fractievergaderingen.

“We zijn er voor alle Vughtenaren, in alle kernen/dorpen van onze mooie gemeente en vinden het van groot belang zo laagdrempelig en toegankelijk mogelijk bereikbaar te zijn”.

En die opzet blijkt te werken. Na een toelichting op de komende raadscyclus worden vragen uit de zaal beantwoord en is er ook ruimte de fractie over de meest uiteenlopende zaken te bevragen. Het is een voordeel dat de fractie zo groot is. Met maar liefst 6 raadsleden en 2 burgerleden, woonachtig in zowel Vught, Cromvoirt als Helvoirt, beschikt de fractie over een grote verscheidenheid aan ervaring en expertise op veel gebieden, waardoor veel vragen direct naar tevredenheid beantwoord kunnen worden.

Bregje geeft aan dat de fractie meer thema-avonden wil organiseren over zaken die bij de inwoners leven. “Zo staat er voor mei een avond over participatie op de planning omdat we daarover veelvuldig bevraagd worden en mensen niet altijd weten hoe, op welke punten en waarover men mee mag praten of beslissen. Het is goed om daarover meer te horen van specialisten op dat gebied. Daar leren niet alleen onze inwoners wat van, maar wij als fractie natuurlijk ook!”

Tijdens de informele borrel mét bittergarnituur deze keer, komen levendige gesprekken op gang met zowel fractieleden als overige geïnteresseerden en leden. De fractieleden van Gemeentebelangen zijn het erover eens: Je volksvertegenwoordigende rol vervul je het beste door in gesprek te blijven met de inwoners van je dorp.