fbpx
Skip to main content

In Memoriam Hans van der Velden

 

Bedroefd, maar dankbaar voor wat hij betekent heeft voor Vught, hebben wij kennis genomen van het overlijden van

 Hans van der Velden

Wij zullen Hans herinneren als een aimabele, enorm vriendelijke en maatschappelijk zeer betrokken persoon en wensen zijn familie, vrienden en de medewerkers van Het Klaverblad alle sterkte toe bij dit grote verlies.

Namens,

Bestuur & fractie Gemeentebelangen

Zaterdagavond 26 juni jl. is op 70-jarige leeftijd Hans van der Velden overleden. Jarenlang is hij werkzaam geweest als zelfstandig ondernemer en directeur-eigenaar van uitgeverij ‘Het Klaverblad’ te Vught. Tot aan zijn dood heeft hij zich met heel veel energie en enthousiasme ingezet voor de wekelijkse publicatie van het huis-aan-huis blad ‘Het Klaverblad’, een voor heel veel Vughtenaren onmisbare weekkrant.

Voor Hans van der Velden was objectieve lokale berichtgeving over Vught en omgeving van wezenlijk belang. Door een werkwijze van maatschappelijke betrokkenheid en door zijn ‘Klaverblad’ als spreekbuis voor heel veel organisaties en verenigingen te laten functioneren, heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de onderlinge verbondenheid in de Vughtse gemeenschap.

Daarnaast was Hans van der Velden als pr-deskundige jarenlang actief betrokken bij allerlei projecten en organisaties. Te noemen zijn o.a. zijn inzet voor de Golfclub Vught, het Gilde Sint Barbara-Sint Sebastiaan, het IJzeren Man Concert, stichting Vught Magazine, etc. Ook was hij tot op heden medeorganisator van Koningsdag te Vught en mede-initiatiefnemer van de ‘Denktank Centrum Management Vught’.

Met het overlijden van Hans van der Velden neemt Vught afscheid van een zeer vriendelijke, een kundige en onafhankelijke uitgever en bovenal een maatschappelijk zeer betrokken mens. Voor zijn verdiensten ontving hij in 2017 de koninklijke onderscheiding van lid in de Orde van Oranje-Nassau.