Tina Jonkergouw

• Beroep:

Stichting Mariton

Wie ben ik

Oprichter van Stichting Mariton en Marion's Ruilhoekje die mensen helpt die tussen de wal en het schip vallen en bijvoorbeeld net niet in aanmerking komen voor de voedselbank. Gezinnen met kinderen die het moeilijk hebben, help ik vanuit het hart. Mijn motto is dan ook: Warme mensen zetten niemand in de kou. Ik heb 26 jaar in Helvoirt gewoond en woon sinds 2010 met mijn man in Vught. Mijn man is ernstig ziek en ik verzorg hem dagelijks waardoor ik vooral aan huis gebonden ben. Samen met onze vrijwilligers zetten wij ons in voor de mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Ik ga mij hard maken voor / mijn speerpunten zijn:

Gelet op mijn thuissituatie is het voor mij niet mogelijk bij allerlei overlegmomenten binnen het armoedebeleid aan te schuiven. Gelukkig weten ook deze instanties mij in ieder geval wel te vinden. Ik vind de onafhankelijkheid van onze stichting heel belangrijk en wil dat graag zo houden en daarnaast hoop ik onze hulp uit te kunnen breiden richting Helvoirt.

Mijn hobby’s / verenigingen:

Tijd voor hobby's heb ik niet meer, maar ik ben zodanig vergroeid met mijn stichting Mariton, dat ik me niet meer voor kan stellen dat ik dat niet meer zou doen.