fbpx

Roerige politiek in de arena

Tijdens de laatste roerige Raadsvergadering van 6 juni jl. werden Kim Dorna (PvdA-GroenLinks), Kees van de Elzen (SP) geïnstalleerd als gemeenteraadslid. Peter van Campen (CDA) werd benoemd tot burgerlid. Tot zo ver had de avond zelfs een feestelijk tintje.
De laatste tijd echter, blijkt D’66 er een sport van te maken om allerlei bommetjes af te laten gaan, die, als de rook is opgetrokken, enkel losse flodders blijken te zijn. Zo ook de met betrekking tot de motie van wantrouwen tegen onze wethouder Peter Pennings wat te maken had met de toegepaste prijsverhoging door Bunte bij het plan Schoonveld. De wethouder werd verweten dat hij de Raad niet voldoende heeft geïnformeerd over de wijzigingen in het plan en de prijsverhogingen die vervolgens zijn doorgevoerd.
Wij zullen de feiten derhalve nog even voor u op een rij zetten:
De prijs van de woningen was begin 2018 gemaximeerd op € 220.000,00 + eventuele kosten voor gasloos bouwen. Sinds juli 2018 is gasloos bouwen verplicht gesteld. De nieuwe maximumprijs voor goedkope gasloos gebouwde woningen is door de Raad vastgesteld op € 250.000,00. Hieraan wordt door Bunte voldaan conform contract en gestelde kaders van de Raad.

Wij betreuren de houding van de oppositie en van D’66 in het bijzonder en hopen dat we de focus kunnen houden op het uitvoeren van ons coalitieakkoord, waarmee ook zij akkoord gegaan zijn.
Dat is goed voor Vught en daarmee onze grootste prioriteit.

 

 

Contact

Gemeentebelangen Vught

Fractie
Bregje Peijnenburg - van Gemert
Kruishoeveweg 1
5263 NM  Vught
06-44394010

Bestuur
Frank Wilsens
Hoogstraat 48
5261 TH  Vught
06-18538050


© Copyright 2020 Gemeentebelangen Vught - Made by Blue Creations